Prajitura Cleme

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2013 | 11818 vizualizari

 

pentru ca mi-au ramas albusurile de la tiramisu,am zis ca nu-s de aruncat,asa ca m-am apucat de treaba.
Ma straduiesc sa dau cat mai bine explicatiile,desi prefer sa fac,decat sa stau sa explic....

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100 g cacao
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 pachet de margarina rama
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cleme:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Tava se acopera cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor cca 30 min, la foc mic. Cand este racit blatul se taie in doua pe lungime. O foaie se pune pe platou, foaia cealalta se faramiteaza si se adauga peste ea un sirop din cacao, zahar si apa in care s-a topit margarina.Tot acest amestec se intinde pe prima foaie iar deasupra se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cleme" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (39)

asterixx 1

01.08.2013, 15:04

prajitura delicioasa , cum am mai vazut la dvs.
as avea o rugaminte si anume: am vizualizuat o reteta de nuci facuta de dvs. si as vrea sa o faca sotia numai ca nu am forme
stiti de un de as putea cumpara?
va multumesc anticipat in cazul in care o sa primesc un raspuns

MotanLaOale 1

01.08.2013, 15:22

Nu ai pus din ce oras esti, asa ca de obicei se gasesc in pietele mari, in Bucuresti, sau in targuri la tara si orasele mai mici!

babi5 1

01.08.2013, 18:45

Buna prajiturica ta

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"